19 May HITNO POTREBNA POMOĆ – Poplave u Srbiji 2014

Dragi prijatelji,

Srbija je u ovom trenutku pogođena poplavama kakve nisu zabeležene u našoj istoriji. Desetine hiljada ljudi ostalo je bez domova i nalaze se u kolektivnim centrima. Štete na imovini i infrastrukturi su ogromne.

POGLED NA SAVU

Organizacije civilnog društva su se na različite načine organizovale kako bi pružile pomoć najugroženijima. Krizni štab pod nazivom Udruženi građani za Srbiju koji okuplja udruženja građana će organizovati obaveštavanje svih svojih međunarodnih mreža civilnog društva, međunarodnih organizacija kao i donatora radi prikupljanja pomoći građanima Srbije.

Krizni štab će odmah početi sa pripremama za period nakon prestanka poplava, kada će celoj državi biti potrebna ogromna pomoć za saniranje posledica i podršku ljudima koji su izgubili svoju imovinu. Pozivamo vas da se uključite u planiranje i sprovođenje mera za period nakon povlačenja vode u korita.

Pozivamo vas da, koliko je u vašoj moći, pomognete građanima Srbije. Pomoć je dobrodošla u bilo kom obliku.

Ukoliko želite da pomognete finansijski, Vlada Republike Srbije otvorila je poseban račun o čemu sve informacije (uputstvo za plaćanje) možete pronaći na web adresi:
http://www.srbija.gov.rs/pages/popupimage_popup.php?id=209921

UGZS-Milestone-sa-kontaktima-1024x489

Ukoliko želite da na drugi način uputite pomoć, molimo Vas da nas kontaktirate:

FB: www.facebook.com/Udruzeni
Twitter: www.twitter.com/Udruzeni, #udruzeni, @Udruzeni
E-mail: udruzeni@gradjanske.org

Telefoni za informacije i podršku:
011 3398637
011 3398939
011 3398360

S poštovanjem,

Udruženi građani za Srbiju

No Comments

Post A Comment